Som forældre til et barn anbragt uden for hjemmet, har man ret til en støtteperson i henhold til Servicelovens §54, stk 1 eller stk. 2.


Du vil altid være dit barns forældre og derfor kan det at have sit barn anbragt medføre mange forskelligartede følelser, hvad enten det er frivilligt eller ved tvang.


Det kan derfor være rart at have en uvildig person at tale med, som har tavshedspligt og som ikke skal tale med kommunen eller andre, med mindre det på forhånd er aftalt med dig.


Noget af det jeg kan være behjælpelig med kan være:


At tale om årsagerne til anbringelsen, herunder de følelser og holdninger, forældrene har til det. Jeg kan tilbyde nye perspektiver på den livssituation, forældrene nu står i – og sammen kan der afsøges støtte- og aktivitetsmuligheder.

Støtte til at acceptere anbringelsen og rumme de frustrationer, der kan opstå hos barnet og forældrene.

At hjælpe til dialogen med kommunen om anbringelsen. Hjælpe til at læse og forstå breve i forbindelse med anbringelsen.

At tale om hvordan man kan være forældre for sit barn og deltage konstruktivt i barnets liv på barnets præmisser under anbringelsen.

At tale med forældrene om de problemer, der ledte op til anbringelsen. Herunder hvilke behandlingstilbud, der eksisterer.

Deltage som bisidder til møder med kommunen og anbringelsesstedet


Jeg har mange års erfaring i arbejdet med udsatte børn og familier. Jeg har erfaring med problemstillinger indenfor ADHD, ADD, Autisme og Borderline. Jeg arbejder hver dag med familier, hvor det at være forældre kan være en udfordring.


Jeg er nærværende, respektfuld og ærlig i min tilgang. Jeg tilstræber mig på at tilbyde en autentisk kommunikation i mødet med dig.


Jeg er medlem af PS-foreningen.


Kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale.


§54-opgaver